Pusryčiai

Burokėlių blyneliai tingiam sekmadienio rytui

Pasirodo, burokėlius galima naudoti ne tik kaip garnyrą. Štai Ilkos Adams knygoje „Super maistas“ rastas ir labai sudominęs blynelių receptas, kurį tuojau ir išbandysime.

Blyneliams atsirasti reikės:

– 100 g avižinių miltų;
– 150 g visų grūdo dalių kvietinių miltų;
– 2 a. š. kepimo miltelių;
– 1 v. š. rudojo cukraus;
– 300 ml lieso pieno;
– 2 v. š. kokosų aliejaus;
– 1 didelis vištos kiaušinis;
– 100 g graikiško jogurto;
– 250 g paruoštų gaminimui virtų tarkuotų burokėlių;
– žiupsnelis druskos.

Kaip gaminti?

Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Sumaišykite visus tešlos ingredientus ir kepkite nedidelius blynelius (bus lengviau apversti – iš patirties pastebėjau, kad su vaisiais ar daržovėmis gaminami blyneliai labiau byra). Patiekite juos su graikišku jogurtu ir klevų sirupu.

Skanaus!

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *