Šis receptas patiks tiems, kurių paauglystės ar studentavimo laikų racionas rėmėsi tokiu patiekalu kaip šaldyti žuvies piršteliai. Laikai pasikeitė, tad dabar padarysime kokybinį žingsnelį į priekį ir pirštelius pagaminsime namie.
Gamybai reikės:
– mėgstamos žuvies filė (aš naudojau menkę);
– 1 vištos kiaušinis;
– 100 g grikių miltų;
– bulvių;
– 50 g sviesto;
– 50 g tarkuoto parmezano;
– įvairių daržovių ir prieskoninių žolelių;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus;
– druskos.
Kaip gaminti?
- Nuskuskite bulves ir sudėkite į puodą virti. Joms prireiks daugiausiai laiko, tad nuo jų ir pradėkite.
- Supjaustykite pasirinktos žuvies filė (prieš tai patikrinę, kad nebūtų ašakų) pailgais gabalėliais. Pamirkykite plaktame kiaušinyje bei grikių miltuose, pagardinkite druska ir dėkite į keptuvę su jau įkaitintu aliejumi. Kepkite, kol gražiai apskrus. Jeigu mėgstate, pagardinkite tamsiu balzaminiu actu.
- Daržoves ir prieskonines žoleles supjaustykite norimu būdu, šiek tiek užberkite druskos, pašlakstykite alyvuogiuu aliejumi.
- Išvirtas bulves sutrinkite su sviestu ir sūriu.
- Viską sudėkite į lėkštes ir patiekite su meile.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!