Pietūs

Naminiai žuvų piršteliai

Šis receptas patiks tiems, kurių paauglystės ar studentavimo laikų racionas rėmėsi tokiu patiekalu kaip šaldyti žuvies piršteliai. Laikai pasikeitė, tad dabar padarysime kokybinį žingsnelį į priekį ir pirštelius pagaminsime namie.

Gamybai reikės:
– mėgstamos žuvies filė (aš naudojau menkę);
– 1 vištos kiaušinis;
– 100 g grikių miltų;
– bulvių;
– 50 g sviesto;
– 50 g tarkuoto parmezano;
– įvairių daržovių ir prieskoninių žolelių;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus;
– druskos.

Kaip gaminti?

  1. Nuskuskite bulves ir sudėkite į puodą virti. Joms prireiks daugiausiai laiko, tad nuo jų ir pradėkite.
  2. Supjaustykite pasirinktos žuvies filė (prieš tai patikrinę, kad nebūtų ašakų) pailgais gabalėliais. Pamirkykite plaktame kiaušinyje bei grikių miltuose, pagardinkite druska ir dėkite į keptuvę su jau įkaitintu aliejumi. Kepkite, kol gražiai apskrus. Jeigu mėgstate, pagardinkite tamsiu balzaminiu actu.
  3. Daržoves ir prieskonines žoleles supjaustykite norimu būdu, šiek tiek užberkite druskos, pašlakstykite alyvuogiuu aliejumi.
  4. Išvirtas bulves sutrinkite su sviestu ir sūriu.
  5. Viską sudėkite į lėkštes ir patiekite su meile.

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *