Pietūs

Lietuviški makaronai „a la Bolognese“

Eksperimentuoti virtuvėje smagu. Taip gimsta garsių patiekalų naminės versijos, kurios ne ką prasčiau konkuruoja skoniu. Šiandien pučiame dulkes nuo makaronų su Bolonijos padažu recepto.

Makaronams paruošti reikės:
– 500 g kalakutienos (ar kitos mėsos) faršo;
– mėgstamų makaronų (mes dažniausiai verdame „Pawpatrol“ makaronus, kuriuos dėl savo mažosios perku IKI parduotuvėje);
– indelio pomidorų pastos;
– parmezano sūrio;
– maltos mėsos ir provanso žolelių prieskonių;
– šviežių bazilikų;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti?

  1. Išvirkite makaronus.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite pasirinktos mėsos faršą.
  3. Iškepus faršui, supilkite pomidorų pastą, sudėkite makaronus ir prieskonius.
  4. Viską pakaitinkite dar keletą minučių.
  5. Patiekite su šviežiais bazilikais ir tarkuotu parmezano sūriu.

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *