Kas gi daugiau yra rudens karalius, jei ne nuostabiai kvapnus obuolių pyragas! Šįkart pasidalinsiu prancūziško obuolių pyrago receptu, kuris bent jau mūsų šeimoje yra mėgstamiausias.
Pyragui pasitiekti ant stalo reikės:
– 4-6 obuolių;
– pakelio šaldytos mielinės tešlos;
– 100-200 g rudojo cukraus (pagal skonį, aš naudoju tamsų “Billington’s” rudąjį cukrų);
– 100 g sviesto.
Kaip gaminti?
- Keptuvėje ištirpinkite cukrų ir sviestą, o paskui palikite pravėsti.
- Nulupkite obuolius, supjaustykite norimais gabaliukais.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jo išdėliokite obuolių gabalėlius ir užpilkite cukraus bei sviesto „karamelę“.
- Tuomet ant viršaus išdėliokite atitirpintos tešlos lakštus. Aš sunaudoju visus šaldytos tešlos lakštus.
- Kepkite 180° karštumo orkaitėje 20-30 min. – tiesiog stebėkite, kada tešla iškils ir iškeps.
- Iškepusį pyragą gerai atvėsinkite, nes „karamelė“ turi sustingti. Tuomet pyragą apverskite, papuoškite ir skanaukite!
Bon appetit!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.
[…] mano jau išbandyti receptai: Nicos salotos ir apversta obuolių tarta (Tarte […]