Desertai

Prancūziškas obuolių pyragas „Tarte Tatin“

Kas gi daugiau yra rudens karalius, jei ne nuostabiai kvapnus obuolių pyragas! Šįkart pasidalinsiu prancūziško obuolių pyrago receptu, kuris bent jau mūsų šeimoje yra mėgstamiausias.

Pyragui pasitiekti ant stalo reikės:

– 4-6 obuolių;
– pakelio šaldytos mielinės tešlos;
– 100-200 g rudojo cukraus (pagal skonį, aš naudoju tamsų “Billington’s” rudąjį cukrų);
– 100 g sviesto.

Kaip gaminti?

  1. Keptuvėje ištirpinkite cukrų ir sviestą, o paskui palikite pravėsti.
  2. Nulupkite obuolius, supjaustykite norimais gabaliukais.
  3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jo išdėliokite obuolių gabalėlius ir užpilkite cukraus bei sviesto „karamelę“.
  4. Tuomet ant viršaus išdėliokite atitirpintos tešlos lakštus. Aš sunaudoju visus šaldytos tešlos lakštus.
  5. Kepkite 180° karštumo orkaitėje 20-30 min. – tiesiog stebėkite, kada tešla iškils ir iškeps.
  6. Iškepusį pyragą gerai atvėsinkite, nes „karamelė“ turi sustingti. Tuomet pyragą apverskite, papuoškite ir skanaukite!

Bon appetit!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

1 Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *