Nors Šv. Kalėdos jau beveik praėjo, netrukus mūsų laukia kita smagi šventė – Naujųjų Metų išvakarės! Ta proga kviečiu išbandyti šį labai lengvą, bet itin gardų krevečių užkandį.
Krevetėms atplaukti ant stalo reikės:
– šaldytų krevečių (geriausi kuo didesnių);
– kelių skiltelių česnako;
– citrinos;
– šviežių petražolių (plokščiųjų);
– tyro alyvuogių aliejaus;
– druskos ir pipirų;
– čiabatos.
Kaip gaminti?
- Krevetes atšildykite, nuimkite kiautus.
- Pašlakstykite aliejumi ir pusės citrinos sultimis, pabarstykite druska bei pipirais, smulkintais česnakais ir petražolėmis. Viską gerai išmaišykite.
- Įdėkite likusios citrinos dalį, pjaustytą riekelėmis.
- Čiabatą supjaustykite riekėmis, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska bei pipirais.
- 180° karštumo orkaitėje vienoje skardelėje kepkite krevetes, kitoje – čiabatą. Duona turi tik šiek tiek apskrusti, kad būtų traški, o krevetes kepkite ilgiau, kol pabals (jei didesnės, kepkite apie 8-10 min.).
- Skaniausia valgyti iškart vos iškeptas
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!