Užkandžiai

Šventinės keptos krevetės

Nors Šv. Kalėdos jau beveik praėjo, netrukus mūsų laukia kita smagi šventė – Naujųjų Metų išvakarės! Ta proga kviečiu išbandyti šį labai lengvą, bet itin gardų krevečių užkandį.

Krevetėms atplaukti ant stalo reikės:
– šaldytų krevečių (geriausi kuo didesnių);
– kelių skiltelių česnako;
– citrinos;
– šviežių petražolių (plokščiųjų);
– tyro alyvuogių aliejaus;
– druskos ir pipirų;
– čiabatos.

Kaip gaminti?

  1. Krevetes atšildykite, nuimkite kiautus.
  2. Pašlakstykite aliejumi ir pusės citrinos sultimis, pabarstykite druska bei pipirais, smulkintais česnakais ir petražolėmis. Viską gerai išmaišykite.
  3. Įdėkite likusios citrinos dalį, pjaustytą riekelėmis.
  4. Čiabatą supjaustykite riekėmis, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska bei pipirais.
  5. 180° karštumo orkaitėje vienoje skardelėje kepkite krevetes, kitoje – čiabatą. Duona turi tik šiek tiek apskrusti, kad būtų traški, o krevetes kepkite ilgiau, kol pabals (jei didesnės, kepkite apie 8-10 min.).
  6. Skaniausia valgyti iškart vos iškeptas

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *