Pietūs

Vištiena morkų ir ropių kompanijoje

Nuostabus, nostalgiškas vištienos patiekalas, puikiai tinkantis sekmadienio pietums!

Ko reikės patiekalui?

– vištienos (renkuosi mėsą iš ekologiškų ūkių);
– 0,5 kg bulvių;
– 2 mažų ropių (jų visada randu Ekomarket);
– 2 vidutinio dydžio morkų;
– 1-2 obuoliai;
– česnako (pagal skonį);
– keli šaukštai grietinės;
– sviesto;
– tyro alyvuogių aliejaus;
– druskos, pipirų, mėgstamų paukštienos prieskonių.

Kaip gaminti?

  1. Vištieną nuplaukite.
  2. Susmulkitą česnaką sumaišykite su aliejumi, pagardinkite druska ir šiuo „marinatu“ gerai įtrinkite vištieną. Galite papildomai pagardinti paukštienos prieskoniais.
  3. Sudėkite vištieną į foliją ar kepimo popierių ir 180° karštumo orkaitėje kepkite apie pusvalandį.
  4. Sutarkuokite morkas, ropes ir obuolį. Įdėkite grietinės, pagardinkite druska.
  5. Išvirkite bulves. Pagardinkite jas druska, sviestu ir sutrinkite į bulvių košę.

Skanaus!

***

Išbandėte ar parobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *