Visada buvau jūros gėrybių mėgėja, todėl Šv.Kalėdoms norėjau išbandyti kokį nors naują patiekalą iš jų. Taigi pasirinkau patiekalą su aštuonkojais ir tuojau pasidalinsiu su jumis patirtimi, kaip man sekėsi – skaitykite toliau.
Aštuonkojai pageidauja:
– šaldytų aštuonkojų;
– 2 raudonųjų svogūnų;
– mažų bulvių;
– česnako;
– 50 g sviesto;
– druskos ir pipirų;
– šviežių krapų.
Kaip gaminti?
- Aštuonkojus atšildykite, nuplaukite. Nupjaukite kiekvienam galvą, tada išverskite tarsi kojines į kitą pusę.
- Dideliame puode užvirkite vandenį, sudėkite pjaustytus svogūnus. Tuomet kiekvieną aštuonkojį atsargiai „pripratinkite“ prie karšto vandens: prilaikydami žnyplėmis iš pradžių įmerkite jo čiuptuvus, palaikykite apie 10 sekundžių ir ištraukite. Tada įmerkite kiek giliau ir vėl palaikykite. Ištraukite. Tada įmerkite visą. Taip aštuonkojo čiuptuvai gražiai užsiries.
- Virkite juos apie 1 val. ar net ilgiau, kol įbedus šakutę bus minkšti.
- Tuo metu išvirkite bulves su lupenomis.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite smulkintą česnaką. Sudėkite virtus aštuonkojus ir bulves. Pagardinkite druska ir pipirais. Baigiant kepti, įdėkite smulkintų krapų.
Skanaus!
P.S. Gamindama pirmą kartą, aš pamiršau „išversti“ aštuonkojus, tik pabaigoje tą padariau, taigi ne visi išėjo gražūs, bet tuo ir įdomios pirmosios patirtys virtuvėje.
***
Išbandėte ar parobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.