Pietūs

Greita žuvienė ne tik vaikams

Šios sriubos pagrindinės savybės – švelnumas ir malonumas. Tai vaikams puikiai tinkanti, maistinga sriuba. Be to, žuvienė visada pasižymi šildančiuoju efetku, tad puikiai tinka žvarbioms dienoms praskaidrinti.

Šiai žuvienei reikės:
– šaldytos žuvies filė (dažniausiai renkuosi jūros lydeką);
– bulvių;
– morkų;
– apie 50 ml 10% grietinėlės;
– šviežių krapų, laiškinių česnakų;
– 1/2 BIO sultinio kubelio;
– druskos.

Kaip gaminti?

  1. Į verdantį vandenį sudėkite atšildytą ir nuplautą žuvies filė ir porą minučių apvirkite.
  2. Pakeiskite vandenį, vėl įdėkite žuvies filė, pjaustytas bulves bei morkas.
  3. Įmeskite sultinio kubelį, pagardinkite druska.
  4. Kai sriuba jau beveik baigs virti (daržovės suminkštės), įpilkite grietinėlę, suberkite smulkintus krapus bei laiškinius česnakus. Pavirkite dar keletą minučių.

Viskas, žuvienė paruošta, skanaus!

Įdomu – galimybė dar labiau įtraukti vaikus: gamindami ir patiekdami žuvienę, galite sukurti žaismingą aplinką, kurioje jūs tampate jūreiviais ar netgi piratais, nuvargusiais po ilgo žygio bei netrukus susišildysiančiais nepaprasto skonio žuviene. Pasistiprinkite ir leiskitės į naujų nuotykių paiešką!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

1 Comment

  1. […] Prastas oras – laikas sriubai. Arba desertui. Bet šį kartą sriuba bus mūsų pagrindinis pasirinkimas, o desertą paliksime kitai dienai. Taigi, tokį niūrų ir lietingą savaitgalį, kaip šis, nuotaikai pataisyti puikiai tiks gardi, skonių pilna suomiška žuvienė su grybais. O jeigu ši sriuba su lašiša užkabins kaip reikiant, taipogi išbandyti galite ir kitą greitai pagaminamą žuvienę, kurioje pagrindinį vaidmenį atlieka jūros lydeka. […]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *