Lengvai pagaminamas, sveikas ir sotus patiekalas, tinkantis sekmadienio pietums, kai visa išalkusi šeima grįžta iš lauko, prisirinkę rudeninių lapų ir kaštonų.
Kotletukams reikės:
– šaldytos smulkintos žuvies filė (renkuoti Rimi Lietuva šaldytą menkę “Oskar’s Fish”);
– 1 kiaušinio;
– kelių v.š. džiuvėsėlių;
– žuvies prieskonių, druskos;
– šviežių čiobrelių;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus.
Bulvių košei prireiks:
– virtų bulvių;
– 50 g sviesto;
– druskos.
Kopūstų salotos norės:
– 100 g tarkuoto raudonojo kopūsto;
– 100 g tarkuoto paprasto kopūsto;
– 1/2 citrinos sulčių;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus;
– druskos.
Kaip gaminti?
1. Atšildytą žuvies filę sumaišykite su prieskoniais, čiobrelių lapeliais, kiaušiniu.
2. Įberkite džiuvėsėlių – tiek, kad galėtumėte rankomis lengvai formuoti kotletukus.
3. Apkepkite kotletukus, kol gražiai apskrus.
4. Patiekite su bulvių koše ir salotomis.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.