Desertai

Tingus tinginys su kūčiukais

Didžiosios metų šventės baigėsi, bet tai ne priežastis savęs nebelepinti! Atėjus tokiam šaltam savaitgaliui, nėra nieko geriau, kaip pasigaminti namie gardėsį, išsivirti karštos arbatos ir kartu su šeimos nariais įsitaisyti ant sofos bei pažiūrėti įdomų filmą.

Vienu tokiu puikiu receptu noriu pasidalinti su Jumis. Jis ypač tiks tam atvejui, jeigu nuo švenčių dar turite užsilikusių kūčiukų.

Jums reikės:

– 2 pakelių „Beatos virtuvės“ kūčiukų (man jie skaniausi, nes yra ne tik su aguonomis, bet ir su kanapėmis, kas priduoda gardumo bei traškumo);
– 1 indelio kondensuoto pieno arba kokosų kremo;
– 1 pakelio sviesto;
– kelių šaukštų kakavos arba plytelės šokolado;
– pakelio lukštentų nesūdytų pistacijų;
– pakelio džiovintų arba liofilizuotų spanguolių.

Kaip gaminti?

1. Puode ištirpinkite sviestą. Sumaišykite jį su kondensuotu pienu arba kokosų kremu, įdėkite keletą šaukštų kakavos (kol masė taps šokolado spalvos). Galite ir tiesiog kartu ištirpinti plytelę pieniško ar karčiojo šokolado.
2. Sumaišykite šią masę su kūčiukais ir pistacijomis bei spanguolėmis.
3. Masę sudėkite į pyrago formą, išklotą kepimo popieriumi ir palaikykite šaldytuve, kol sustings.
4. Papuoškite tinginį likusiais kūčiukais, pistacijomis ir spanguolėmis. Aš panaudojau tirpintą šokolado plytelę, sumaišytą su šlakeliu grietinėlės ir dar pagaminau šokoladinį glaistą.

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *