Pietūs

Gardi lašiša su sultingais smidrais

Lašiša, smidrai, bulvytės – klasikinis derinys sotiems ir skaniems pietums.

Lašišai tapti gardžiai, o smidrams sultingais reikės:
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus;
– 0,5-1 kg šviežios lašišos;
– šviežių smidrų;
– 0,5 kg mažų bulvyčių;
– kelių česnako skiltelių;
– 0,5 žaliosios citrinos sulčių;
– šviežių kalendros lapelių;
– druskos.

Kaip gaminti?

  1. Į verdantį vandenį sudėkite nuplautas bulvytes, įberkite druskos ir virkite, kol suminkštės.
  2. Ant folijos, išteptos aliejumi, išdėliokite lašišos gabalėlius ir nuplautus bei paruoštus smidrus. Viską dar šiek tiek pašlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite smulkiai kapoto česnako, druskos, šviežios kalendros lapelių, užlašinkite žaliosios citrinos sulčių. Pridenkite folijos kraštais. Kepkite 200° laipsnių karštumo orkaitėje apie pusvalandį.
  3. Patiekdami dar šiek tiek užlašinkite žaliosios citrinos sulčių ant jau iškepusios lašišos.

Skanaus!

P. S. Šįkart smidrus paruošiau paskubomis, neįsiskaičiusi, kaip reikėtų teisingai tai padaryti ir pašalinusi per mažai sumedėjusios jų dalies.
Rekomenduojama daryti taip – švariai nuplautus ir nusausintus smidrus reikėtų laikyti už abiejų galų ir švelniai lenkti per pusę. Toje vietoje, kur labiausiai links jų kotelis, ir reikėtų pjauti sumedėjusią dalį.

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *