Pasirodo, burokėlius galima naudoti ne tik kaip garnyrą. Štai Ilkos Adams knygoje „Super maistas“ rastas ir labai sudominęs blynelių receptas, kurį tuojau ir išbandysime.
Blyneliams atsirasti reikės:
– 100 g avižinių miltų;
– 150 g visų grūdo dalių kvietinių miltų;
– 2 a. š. kepimo miltelių;
– 1 v. š. rudojo cukraus;
– 300 ml lieso pieno;
– 2 v. š. kokosų aliejaus;
– 1 didelis vištos kiaušinis;
– 100 g graikiško jogurto;
– 250 g paruoštų gaminimui virtų tarkuotų burokėlių;
– žiupsnelis druskos.
Kaip gaminti?
Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Sumaišykite visus tešlos ingredientus ir kepkite nedidelius blynelius (bus lengviau apversti – iš patirties pastebėjau, kad su vaisiais ar daržovėmis gaminami blyneliai labiau byra). Patiekite juos su graikišku jogurtu ir klevų sirupu.
Skanaus!