Desertai

Braškinis tiramisu vasaros popietėms

Šiandien – ilgiausia diena metuose! Bent jau man norėtųsi, kad ji tokia būtų nuolatos. Kita vertus, gyvenime nėra nieko pastoviau už pasikeitimus, o jie daro mūsų gyvenimą nenuobodų. Taigi geriau linksmai atšvęskime Jonines ir ta proga palepinkime save bei savo artimuosius puikiu vasarišku braškiniu tiramisu.

Tiramisu reikės:
– apie 150 g sausainių „damų piršteliai“;
– 1 kg braškių;
– 250 ml 10% riebumo grietinėlės (naudojant išplaktą 30% riebumo grietinėlę tiramisu geriau laikys formą, bet man labiau patinka lengvesnis variantas);
– 250 ml maskarponės sūrio;
– 3 v.š. rudojo cukraus;
– 1 v.š. cukraus pudros.

Kaip gaminti:
1. Išmaišykite maskarponės sūrį su grietinėle ir cukraus pudra.
2. Supjaustykite griežinėliais braškes.
3. Pasirinktame inde sluoksniuokite: sausainiai, braškių griežinėliai, 1 v.š. rudojo cukraus, kremas, sausainiai, braškių griežinėliai, 1 v.š. rudojo cukraus, kremas, braškių griežinėliai, 1 v.š. rudojo cukraus. Cukraus galima ir nenaudoti, bet taip braškės ilgiau nesuges.
4. Palaikykite tiramisu šaldytuve per naktį ar bent 2-3 val., kad sausainiai įsigertų kremo ir tiramisu taptų minkštas.

Skanaus!

P.S. Sotesniam ir tvirtesnės formos tiramisu variantui naudokite 500 ml maskarponės sūrio ir 250 ml 10% arba 30% riebumo grietinėlę.

***

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *