Desertai

Burnoje tirpstantis trupininis pyragas su uogiene

Gero pyrago gabaliukas vainikuoja pietus arba vakarienę. Ką ten, gali vainikuoti ir pusryčius arba tiesiog kavos puodelį, sėdint jaukioje kavinukėje. Šios dienos pyrago receptas yra būtent toks – užburiančiu baigiamuoju akordu puikiai uždaro skanaus maisto sesiją.

Pyragas gaminasi iš:
– 450 g miltų;
– 150 g rudojo cukraus;
– 200 g šalto sviesto;
– 1 kiaušinio;
– 2 v.š. graikiško jogurto;
– 1 a.š. kepimo miltelių;
– žiupsnelis druskos;
– indelio mėgstamos uogienės ar džemo (aš naudojau natūralią aviečių uogienę).

Kaip gaminti:
1. Inde sumaišykite miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius.
2. Įmuškite kiaušinį, įdėkite jogurtą. Sudėkite šaltą sviestą ir rankomis ar virtuviniu kombainu formuokite trupinius.
3. 2/3 dalimi tešlos trupinių išklokite kepimo formą, kiek paspauskite, kad pasidarytų lygus pagrindas. Ištepkite jį uogiene. Ant viršaus lengvai suberkite likusius trupinius.


4. Kepkite pyragą 180° karštumo orkaitėje apie 40 min. arba kol gražiai apskrus. Iškeptą galite apibarstyti milteliniu cukrumi.


Skanaus!

***

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *