Gero pyrago gabaliukas vainikuoja pietus arba vakarienę. Ką ten, gali vainikuoti ir pusryčius arba tiesiog kavos puodelį, sėdint jaukioje kavinukėje. Šios dienos pyrago receptas yra būtent toks – užburiančiu baigiamuoju akordu puikiai uždaro skanaus maisto sesiją.
Pyragas gaminasi iš:
– 450 g miltų;
– 150 g rudojo cukraus;
– 200 g šalto sviesto;
– 1 kiaušinio;
– 2 v.š. graikiško jogurto;
– 1 a.š. kepimo miltelių;
– žiupsnelis druskos;
– indelio mėgstamos uogienės ar džemo (aš naudojau natūralią aviečių uogienę).
Kaip gaminti:
1. Inde sumaišykite miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius.
2. Įmuškite kiaušinį, įdėkite jogurtą. Sudėkite šaltą sviestą ir rankomis ar virtuviniu kombainu formuokite trupinius.
3. 2/3 dalimi tešlos trupinių išklokite kepimo formą, kiek paspauskite, kad pasidarytų lygus pagrindas. Ištepkite jį uogiene. Ant viršaus lengvai suberkite likusius trupinius.
4. Kepkite pyragą 180° karštumo orkaitėje apie 40 min. arba kol gražiai apskrus. Iškeptą galite apibarstyti milteliniu cukrumi.
Skanaus!
***