Chia sėklos (tariasi čija, arba dar kitaip šalavijo sėklos) pasižymi ypatinga savybe sugerti iki 12 kartų daugiau skysčio nei pačios sveria. Be to, jos yra puikus augalinių baltymų šaltinis, todėl dažnai sutinkamos veganų ir vegetarų virtuvėje. Yra įvairių nuomonių, kaip apdoroti chia sėklas, tačiau aš patariu prieš vartojant leisti joms išbrinkti – tai suteiks galimybę objektyviau įsivertinti, kokį kiekį sėklų norite suvartoti.
Puikiam užkandžiui su chia sėklmois ir vaisiais bei uogomis reikės:
– 250 ml natūralaus jogurto;
– 250 ml migdolų pieno;
– 2 v. š. medaus;
– apie 4 v. š. chia sėklų;
– mėgstamų vaisių ir/ar uogų.
Kaip gaminti?
- Inde sumaišykite jogurtą, migdolų pieną ir medų (aš naudojau mikserį, kad medus gerai išsimaišytų).
- Suberkite sėklas, išmaišykite ir dėkite mišinį į šaldytuvą bent 2 valandoms. Šios sėklos labai sugeria skystį, išbrinksta, taigi gana skysta masė taps panaši į pudingą.
- Tuomet ant viršaus dėkite mėgstamas uogas ir/ar vaisiu
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.