Tai lengvas ir puikus patiekalas, kurį ypač mėgsta vaikai, nes yra skanus, patogus valgyti (galima tiesiog laikyti rankytėje) bei sveikas. Cukinijų pūkučiai išties dar yra ir smagus patiekalas dėl savo struktūros, tarsi, debesų gabalėliai.
Ko reikės:
– 2 cukinijų;
– 1 kiaušinio (aš naudojau 2 trynius);
– indelio grietinės;
– miltų (naudojau ryžių miltus);
– šviežių laiškinių česnakų;
– česnako skiltelių (pagal skonį);
– druskos, pipirų.
Kaip gaminti:
- Cukinijas nulupkite, sutarkuokite. Tuomet išspauskite ir nupilkite skystį.
- Įmuškite kiaušinį (ar trynius), įdėkite 1 š. grietinės, smulkiai pjaustytų laiškinių česnakų ir česnako.
- Pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais
- Dėkite miltus. Jų reikia dėti tiek, kad tešla beveik neliptų pirštų ir galėtumėte rankomis formuoti rutuliukus.
- Suformuotus rutuliukus dėkite į kepimo skardą ir kepkite 180-200° karštumo orkaitėje 20-30 min., kol gražiai apskrus.
Labai skanu su padažu: grietinę sumaišykite su smulkintu česnaku, laiškiniais česnakais, baziliku, druska ir pipirais.
Skanaus!
Įdomu – galimybė dar labiau įtraukti vaikus: cukinija tikrai nėra pati populiariausia daržovė lietuvių racione, bet tai puiki galimybė papasakoti vaikui apie ją daugiau – pavyzdžiui, šiuolaikinė cukinija gimė Italijoje XIX a., ji yra moliūgo giminaitė bei turi itin mažai kalorijų, bet santykinai daug kalio, vitamino A ir C.
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.