Turbūt daugelis žinote, o jei ir nežinote – nieko tokio – tai, kad fritata yra itališkas omletas, apkepamas keptuvėje, o baigiamas kepti orkaitėje. Fritata gali būti gaminama su bet kuo: daržovėmis, mėsa, sūriu… Šį kartą savo šeimai pagaminau fritatą su rikotos sūriu ir kepiau ją vien tik orkaitėje – pabandykite, tiesiog tirps burnoje!
Fritatai atsirasti reikės:
– 4 kiaušinių (jei naudosite tik trynius – tada prireiks 6);
– 1 cukinijos;
– indelio 13% rikotos sūrio;
– šviežių krapų;
– tarkuoto mėgstamo kietojo sūrio;
– 50 g miltų (pvz. ryžių);
– druskos;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti:
1. Kiaušinius išplakite, sumaišykite su rikotos sūriu.
2. Nulupkite ir sutarkuokite cukiniją, sumaišykite ją su kiaušiniais bei sūriu.
3. Masę pagardinkite druska, smulkintais krapais. Suberkite ir įmaišykite miltus.
4. Supilkite masę į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi bei išteptą aliejumi. Apibarstykite sūriu.
5. Kepkite 180-200° karštumo orkaitėje 20-30 min., kol pakils ir apskrus.
Viskas, skanaus! Galite patiekti su šviežių daržovių salotomos, bus sočiau. Na, o jeigu fritata nepatenkina jūsų aštresnių pojučių jausmo, siūlau nusikelti į arabišką virtuvę ir išbandyti raudonają šakšuką ar jos švelnesnę giminaitę žaliąją šakšuką.
Įdomu – galimybė dar labiau įtraukti vaikus: pagardinimus (druska, krapai) leiskite daryti vaikams, prieš tai, aišku, parinkę tinkamą kiekį. Taip suteiksite galimybę vaikui prisidėti prie gaminamo patiekalo.
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.