Šios sriubos pagrindinės savybės – švelnumas ir malonumas. Tai vaikams puikiai tinkanti, maistinga sriuba. Be to, žuvienė visada pasižymi šildančiuoju efetku, tad puikiai tinka žvarbioms dienoms praskaidrinti.
Šiai žuvienei reikės:
– šaldytos žuvies filė (dažniausiai renkuosi jūros lydeką);
– bulvių;
– morkų;
– apie 50 ml 10% grietinėlės;
– šviežių krapų, laiškinių česnakų;
– 1/2 BIO sultinio kubelio;
– druskos.
Kaip gaminti?
- Į verdantį vandenį sudėkite atšildytą ir nuplautą žuvies filė ir porą minučių apvirkite.
- Pakeiskite vandenį, vėl įdėkite žuvies filė, pjaustytas bulves bei morkas.
- Įmeskite sultinio kubelį, pagardinkite druska.
- Kai sriuba jau beveik baigs virti (daržovės suminkštės), įpilkite grietinėlę, suberkite smulkintus krapus bei laiškinius česnakus. Pavirkite dar keletą minučių.
Viskas, žuvienė paruošta, skanaus!
Įdomu – galimybė dar labiau įtraukti vaikus: gamindami ir patiekdami žuvienę, galite sukurti žaismingą aplinką, kurioje jūs tampate jūreiviais ar netgi piratais, nuvargusiais po ilgo žygio bei netrukus susišildysiančiais nepaprasto skonio žuviene. Pasistiprinkite ir leiskitės į naujų nuotykių paiešką!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.
[…] Prastas oras – laikas sriubai. Arba desertui. Bet šį kartą sriuba bus mūsų pagrindinis pasirinkimas, o desertą paliksime kitai dienai. Taigi, tokį niūrų ir lietingą savaitgalį, kaip šis, nuotaikai pataisyti puikiai tiks gardi, skonių pilna suomiška žuvienė su grybais. O jeigu ši sriuba su lašiša užkabins kaip reikiant, taipogi išbandyti galite ir kitą greitai pagaminamą žuvienę, kurioje pagrindinį vaidmenį atlieka jūros lydeka. […]