Pastaruoju metu šaldytuvo kameroje visuomet stengiuosi turėti kokybiškos šaldytos sviestinės tešlos – tai puikus gaminys, leidžiantis greitai išsikepti skanių gardėsių! Šįkart savo šeimą palepinau mažais cinamoniniais sausainiukais.
Ko reikės:
– pakelio šaldytos sviestinės tešlos;
– 50 g sviesto;
– rudojo cukraus;
– cinamono.
Kaip gaminti:
1. Tešlą atšildykite. Iškočiokite kiekvieną lakštą kuo ploniau. Aptepkite vieną pusę puode ištirpintu sviestu. Pagal skonį apibarstykite cukrumi ir cinamonu (šią užduotį labai mėgsta atlikti vaikai).
2. Susukite iš tešlos ilgą ritinėlį. Tuomet supjaustykite jį apie 0,5 cm pločio riekelėmis. Išdėliokite sausainiukus ant kepimo popieriaus.
3. Kepkite sausainiukus 180-200° karštumo orkaitėje, kol gražiai pakils ir apskrus.
4. Iškeptus sausainiukus apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
Beje, cinamoniniai sausainiukai puikiai tinka tiek vaikų stalui, tiek suaugusiems, norintiems skanaus gardėsio prie kavos ar arbatos.
***
Patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.