„Kepti pyragą“ dažnai asocijuojasi su pusdieniu triūso virtuvėje ir nenuspėjamu rezultatu orkaitėje – iškeps ar ne. Vis dėlto, noriu patikinti, kad mano išbandyti pyragai jums atneš daugiau džiaugsmo nei rūpesčių, nes šie receptai yra lengvi, greiti bei jiems užtenka pagrindinių maisto gaminimo žinių. Šiandienos žvaigždė – grietininis kriaušių pyragas.
Jam reikės:
– 200 g miltų (naudojau ryžių miltus);
– 200 g grietinės;
– 3 kiaušinių (naudojau 4 trynius);
– 100 g rudojo cukraus (ar pagal skonį);
– 2-3 kriaušių;
– 50 g sviesto;
– 1/2 a.š. kepimo miltelių.
Kaip gaminti:
1. Išlydykite ir atvėsinkite sviestą.
2. Išplakite kiaušinius su grietine.
3. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir cukrumi.
4. Supjaustykite kriaušes kubeliais.
5. Viską sumaišykite, suberkite kubeliais pjaustytas kriaušes. Galima į kepimo formą išdėlioti riekelėmis pjaustytas kriaušes (taip ir dariau), tuomet užpilti jas tešla.
6. Kepkite 180° karštumo orkaitėje apie 30 min., kol gražiai pakils ir apskrus.
Pyragas paruoštas, skanaus!
Beje, jeigu ieškote gaivios alternatyvos, kviečiu išbandyti jogurtinį pyragą.
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.