Pusryčiai

Išraiškinga raudonoji šakšuka

Arabiška kiaušinienė – šakšuka – yra puikus variantas ieškantiems, kaip paįvairinti tradicinę kiaušinienę. Šiandien išbandome raudonają, o žaliosios šakšukos receptą rasite čia.

REIKĖS:
– kelių vištos kiaušinių;
– indelio konservuotų pomidorų;
– 1 didelės raudonosios papriko;
– nedidelio svogūno;
– kelių skiltelių česnako;
– pusės pakelio fetos sūrio;
– šviežios kalendros;
– druskos;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti?

  1. Įkaitintame aliejuje apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką.
  2. Tuomet sudėkite supjaustytą papriką bei konservuotus pomidorus. Troškinkite 5-10 min., kol viskas užvirs ir daržovės suminkštės.
  3. Įmuškite kiaušinius ir kepkite, kol jie apsitrauks balta plėvele arba visiškai išvirs, įberkite druskos.
  4. Sudėkite smulkiai pjaustytą fetos sūrį ir šviežias kalendras.
  5. Šakšuka patiekiama keptuvėje ant medinės lentelės.

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *