Arabiška kiaušinienė – šakšuka – yra puikus variantas ieškantiems, kaip paįvairinti tradicinę kiaušinienę. Šiandien išbandome raudonają, o žaliosios šakšukos receptą rasite čia.
REIKĖS:
– kelių vištos kiaušinių;
– indelio konservuotų pomidorų;
– 1 didelės raudonosios papriko;
– nedidelio svogūno;
– kelių skiltelių česnako;
– pusės pakelio fetos sūrio;
– šviežios kalendros;
– druskos;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti?
- Įkaitintame aliejuje apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką.
- Tuomet sudėkite supjaustytą papriką bei konservuotus pomidorus. Troškinkite 5-10 min., kol viskas užvirs ir daržovės suminkštės.
- Įmuškite kiaušinius ir kepkite, kol jie apsitrauks balta plėvele arba visiškai išvirs, įberkite druskos.
- Sudėkite smulkiai pjaustytą fetos sūrį ir šviežias kalendras.
- Šakšuka patiekiama keptuvėje ant medinės lentelės.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!