Labai mėgstu keliauti ir tai man suteikia didžiulį malonumą. Deja, pastaraisiais metais keliauti teko nedaug, todėl, kai tik turiu laisvą minutėlę, skaitau knygas, kurios nukelia į įvairias šalis, aprašo jų gamtą, kultūrą, virtuvę. Šį sekmadienį apžvelgsiu knygą, kurioje sudėta daugiau nei 100 receptų iš viso pasaulio virtuvės. Kai negalite keliauti – kviečiu išbandyti įvairių šalių valgius savo namuose.
Apie ką ši knyga?
„Pasaulio virtuvė“ – tai didžiulis receptų rinkinys mėsos, paukštienos, žuvies ir jūros gėrybių, daržovių bei pieno produktų, desertų ir kitų patiekalų receptų rinkinys,. Receptai aprašomi pateikiant daugiau nei 800 nuotraukų, parodančių ne tik kiekvienam valgiui paruošti reikalingus ingredientus, bet ir iliustruojančių patiekalų gaminimo etapus. Tai ypač naudinga dar nelabai įgudusiems kulinarams, kadangi lengva palyginti, ar valgio gaminimo eiga vyksta taip, kaip nurodyta knygoje.
Verta paminėti dar ir tai, kad visus patiekalus galima paruošti naudojant Lietuvoje lengvai randamus produktus, dėl ko šią kulinarinę knygą dar lengviau naudoti. Būna, kitose knygose nurodomo egzotiški ingredientai ir labai apriboja patiekalo pagaminimą, o neretai ir nemažai kainuoja.
Ko man tikrai pritrūko, tai daugiau istorijos apie kiekvieną receptą – iš kur kilo, kodėl jis toks, o ne kitoks, Pavyzdžiui, bent šiek tiek žinių turinčiam mėgėjui gana lengva numanyti, kad tiramisu yra iš Italijos, tačiau iš kur atsiradęs nurodytas grybų troškinys ar kokia šutintos lašišos istorija? Tokia informacija būtų suteikusi knygai daugiau autentiškumo ir įdomumo.
Mano pačios mėgstamiausi išbandyti ir patikę receptai – aviečių pudingas su prancūziškais rageliais ir obuolių desertas.
Kam tinka ši knyga?
• Visiems, kurie nori domisi kitų šalių virtuvių pateikalais.
• Tiek pradedantiesiems, tiek labiau įgudusiems kulinarams.
• Dovanai.
Mano vertinimas: (4 iš 5)