Knygų apžvalgos

Knygos apžvalga: „Prancūzijos virtuvė“, Dangira Šimašiutė

Prancūzija yra viena iš mano mylimiausių šalių: gražus kraštovaizdis, puiki architektūra ir istorija, bet svarbiausia – nuostabiai skanus maistas! Daugelis pripažįsta, kad prancūzų virtuvė – viena geriausių Vakarų ar net visame pasaulyje. Vien užsiminus apie prancūzų virtuvę, galvoje iškart iškyla svogūnų sriubos, Nicos salotų, burgundiško jautienos troškinio, sviestinių ragelių, baskų pyrago, vyno bei sūrių vaizdiniai.

Šiandien apžvelgsiu būtent tokią knygą, kuri nukelia skaitytojus į prancūzišką rendez-vous su šios šalies virtuvės kulinariniais šedevrais – Dangiros Šimašiutės „Prancūzijos virtuvė“.

📌 Kas autorė?

Dangira save pristato kaip tinklaraštininkę, aistringą kulinarijos gerbėją, jau daugiau nei 15 metų gyvenančią Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galima sekti Facebook puslapyje „Duok druskos“, o 2016 m. ji išleido knygą „Prancūzijos virtuvė“ su daugiau nei 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais. Daugiau apie Dangirą galite sužinoti šiame 15min interviu su ja.

📌 Apie ką ši knyga?

Kadangi žaviuosi tiek pačia Prancūzija, tiek jos virtuve, man ši knyga labai patiko. Joje pateikiami žinomiausių įvairių Prancūzijos regionų (Nicos, Provanso, Liono, Strasbūro, Paryžiaus, Normandijos ir kt.) patiekalų receptai, taip pat trumpai aprašomas bei iliustruojamas kiekvienas iš šių kraštų. Be to, prie kiekvieno recepto yra ir trumpa patiekalo kilmės istorija. Taigi, vartydami „Prancūzijos virtuvę“, galite leistis į nuostabią šalies kultūros bei skonių kelionę! Tai ypač malonu, kai už lango vis dar nesitraukia žiema, o Jūs taip ilgitės saulėtų rytų lauko kavinėje prie Viduržemio jūros, su puodeliu puikios kavos ir traškančiu, ką tik iškeptu kruasanu…

Mėgstamiausi mano jau išbandyti receptai: Nicos salotos ir apversta obuolių tarta (Tarte Tatin).

📌 Kam tinka ši knyga?

• Visiems Prancūzijos ir ypač jos virtuvės gerbėjams.

• Kulinarijos knygų kolekcionieriams.

• Šiek tiek pažengusiems kulinarams (yra ir pakankamai sudėtingų receptų).

📌 Kainos ir kokybės santykis?

Ši knyga šiuo metu nebeparduodama, tačiau man pavyko gauti naudotą egzempliorių. Jei informacija internete teisinga, knygos kaina buvo apie 16 EUR, ko ji tikrai verta.

Mano vertinimas: 👌 (3,5 iš 5)

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *