Vakarienė

Kokosinė kalakutienos ir moliūgų sriuba

Kai norite vakarienei ko nors lengvo, šildančio, bet kartu nukeliančio į pietų šalis, jūsų geriausi draugais bus sriuba ir kokosas. Apskritai įvairių variacijų kokosinė sriuba yra kažkas tokio fantastiškai egzotiško, galbūt dėl to, kad nėra įprasta lietuviškam įprastam skoniui.

Jums reikės:

– 400 g kalakutienos filė;
– 2 didelių batatų;
– pusės sviestinio moliūgo;
– 1 didelės morkos;
– pusės raudonojo svogūno;
– kelių skiltelių česnako;
– indelio kokoso pieno;
– druskos, pipirų, raudonosios paprikos miltelių;
– šviežios kalendros lapelių.

Kaip gaminti?

  1. Kalakutienos filė apvirkite.
  2. Tada sudėkite į naujai užkaistą puodą su vandeniu kalakutieną ir pjaustytas daržoves: batatus, moliūgą, morką, svogūną ir česnakus.
  3. Kai daržovės suminkštės, nupilkite vandenį tiek, kad jis tik pusiau semtų mėsą bei daržoves, ir supilkite kokosų pieną. Kaitinkite, kol viskas užvirs.
  4. Pagardinkite prieskoniais (aš jų dėjau minimaliai, kad tiktų vaikui, vėliau prieskonių su vyru įsibėrėme kiekvienas atskirai pagal skonį). Šiek tiek atvėsusią sriubą sutrinkite.
  5. Nepagailėkite šviežios kalendros lapelių. 

Skanaus!

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *