Kai norite vakarienei ko nors lengvo, šildančio, bet kartu nukeliančio į pietų šalis, jūsų geriausi draugais bus sriuba ir kokosas. Apskritai įvairių variacijų kokosinė sriuba yra kažkas tokio fantastiškai egzotiško, galbūt dėl to, kad nėra įprasta lietuviškam įprastam skoniui.
Jums reikės:
– 400 g kalakutienos filė;
– 2 didelių batatų;
– pusės sviestinio moliūgo;
– 1 didelės morkos;
– pusės raudonojo svogūno;
– kelių skiltelių česnako;
– indelio kokoso pieno;
– druskos, pipirų, raudonosios paprikos miltelių;
– šviežios kalendros lapelių.
Kaip gaminti?
- Kalakutienos filė apvirkite.
- Tada sudėkite į naujai užkaistą puodą su vandeniu kalakutieną ir pjaustytas daržoves: batatus, moliūgą, morką, svogūną ir česnakus.
- Kai daržovės suminkštės, nupilkite vandenį tiek, kad jis tik pusiau semtų mėsą bei daržoves, ir supilkite kokosų pieną. Kaitinkite, kol viskas užvirs.
- Pagardinkite prieskoniais (aš jų dėjau minimaliai, kad tiktų vaikui, vėliau prieskonių su vyru įsibėrėme kiekvienas atskirai pagal skonį). Šiek tiek atvėsusią sriubą sutrinkite.
- Nepagailėkite šviežios kalendros lapelių.
Skanaus!