Visą vasarą gyvenom be vaflinės, o rudenį ėmėm ir vėl ją įsigijome. Na, nes kokie gi savaitgalio pusryčiai, jei juose nekaraliauja namie kepti, traškūs vafliai su gardžiais priedais? Šįkart šeimyną palepinau kiek egzotiškais kokosiniais rikotos sūrio vafliais su ananasais – išmėginkite šį mano originalų receptą ir Jūs!
Vafliai į pagalbą kviečia:
– 250 ml 13% rikotos sūrio;
– 2 kiaušinius;
– 100 ml augalinio kokosų pieno;
– 100-150 g miltų;
– 2 v.š. rudojo cukraus:
– 1 v.š. aliejaus arba tirpinto sviesto;
– 1/2 a.š. kepimo miltelių.
Kaip gaminti:
1. Visus ingredientus išmaišykite. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Pagal tai pareguliuokite miltų kiekį.
2. Patepkite vaflinę aliejumi ar sviestu (pakaks tą padaryti tik kepant pirmuosius vaflius) ir iškepkite vaflius.
3. Pagardui naudojau kokosų kremą, sumaišytą su 50 g kokosų drožlių ir pakeliu vanilinio cukraus, bet vietoje kokosų kremo tinka ir natūralus jogurtas.
4. Vaflius patiekite su ananasų gabaliukais.
Skanaus!
Beje, jeigu pagavo ūpas saldėsiams – šie vafliai iš avižinių miltų taip pat verti jūsų dėmesio.
***