Desertai

Kremiškas kruasanų pudingas

Kai norisi ko nors lengvo ir ypatingo. Pusryčiams ar pavakariams. Vaikams arba sau. Puikus pudingo su kruasanais receptas – Jūsų ilgajam savaitgaliui!

Reikės 2 asmenims:
– 2 sviestinių kruasanų;
– 200 ml pieno;
– 2 kiaušinių;
– 50 g cukraus (klevų sirupo, medaus ar kt. saldiklio; galima dėti ir daugiau – pudingas bus saldesnis);
– vanilės ekstrakto;
– 100 g šviežių ar šaldytų aviečių.

Kaip gaminti:
1. Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ar išteptą sviestu, išdėliokite gabalėliais suplėšytus kruasanus. Užberkite avietes.
2. Puode užvirinkite pieną. Supilkite išplaktus kiaušinius su cukrumi ir vanile. Greitai maišykite keletą minučių, kol masė taps gelsva ir kiek sutirštės. Užpilkite ją ant kruasanų su avietėmis.
3. Kepkite pudingą 180° karštumo orkaitėje apie 20 min. (kol pudingas pakils ir apskrus).

Skanaus!

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!

***

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *