Kai už lango Lietuvoje vis dar nesitraukia žiema, tėra dvi išeitys – skristi ten, kur šilta, arba pagaminti Indonezijos virtuvės patiekalą ir nusikelti į šį regioną mintimis bei skono receptoriais.
Persikėlimui į Indoneziją reikės:
– pakelio arba saujos birių ryžių (geriausiai tinka laukiniai ryžiai);
– pakelio šaldytų krevečių (kuo didesnės, tuo skaniau);
– 1 didelio agurko arba kelių mažų;
– kelių skiltelių česnako;
– jei mėgstate ir galite valgyti aštriai – šiek tiek čili pipiro bei imbiero;
– 2 kiaušinių;
– 2-3 v.š. sezamų aliejaus;
– 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
– 2 v.š. sojos padažo.
Kaip gaminti:
1. Atskirame inde sumaišykite sezamų ir alyvuogių aliejus bei sojos padažą, įplakite kiaušinius.
2. Išvirkite ryžius.
3. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį sezamų aliejaus ir lengvai apkepkite smulkintą česnaką (jei naudojate – ir čili pipirą bei imbierą).
4. Sudėkite atšildytas ir nuvalytas krevetes. Kepkite jas, kol taps nebe skaidrios, o rožinės/baltos.
5. Sudėkite virtus ryžius, supilkite pasigamintą aliejų, sojos padažo bei kiaušinių plakinį. Viską gana greitai ir nuolat maišykite, kad padažas tolygiai pasiskirstytų. Kepkite, kol padažas sutirštės, t. y. iškeps kiaušinis.
6. Patiekite su smulkiai pjaustytais agurkais. Tinka ir pabarstyti smulkintų laiškinių česnakų.
P.S. Gaminant šį patiekalą, nenaudojau druskos. Sūrumo suteikia sezamų aliejus ir sojos padažas. Jei, paragavus valgį, sūrumo visgi trūksta, tiesiog užpilkite ant jo dar šiek tiek sojos padažo.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.