Vienas š gyvenimo malonumų – karšta sriuba vakare, kai už lango lietus ir dargana. Šiandien išbandome sriubą su įprastais kaltinamaisiais – bulvėmis ir porais.
Sriubai ir jums reikės:
– kelių bulvių;
– 1 poro;
– 1 svogūno;
– 100 ml grietinėlės;
– 1 BIO sultinio kubelio;
– druskos;
– šlakelio aliejaus:
– šiek tiek tarkuoto sūrio;
– šviežių svogūno laiškų.
Kaip gaminti?
- Įkaitintoje keptuvėje apkepkite supjaustytus svogūnus ir porus (naudokite jų šviesią dalį ir šiek tiek žalsvos, viršutinė lapų dalis paprastai būna suvytusi).
- Bulves supjaustykite, sudėkite į puodą ir užpilkite vandens tiek, kad apsemtų ir dar būtų apie 1 cm virš.
- Sudėkite apkeptus svogūnus bei porus, įmeskite sultinio kubelį, įberkite šiek tiek druskos.
- Virkite, kol visos daržovės suminkštės.
- Įpilkite apie 100 ml grietinėlės ir dar keletą minučių pavirkite.
- Sriubą sutrinkite blenderiu.
- Pagardinkite tarkuotu sūriu ir svogūno laiškais.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!