Vakarienė

Labai kremiška bulvių ir porų sriuba

Vienas š gyvenimo malonumų – karšta sriuba vakare, kai už lango lietus ir dargana. Šiandien išbandome sriubą su įprastais kaltinamaisiais – bulvėmis ir porais.

Sriubai ir jums reikės:
– kelių bulvių;
– 1 poro;
– 1 svogūno;
– 100 ml grietinėlės;
– 1 BIO sultinio kubelio;
– druskos;
– šlakelio aliejaus:
– šiek tiek tarkuoto sūrio;
– šviežių svogūno laiškų.

Kaip gaminti?

  1. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite supjaustytus svogūnus ir porus (naudokite jų šviesią dalį ir šiek tiek žalsvos, viršutinė lapų dalis paprastai būna suvytusi).
  2. Bulves supjaustykite, sudėkite į puodą ir užpilkite vandens tiek, kad apsemtų ir dar būtų apie 1 cm virš.
  3. Sudėkite apkeptus svogūnus bei porus, įmeskite sultinio kubelį, įberkite šiek tiek druskos.
  4. Virkite, kol visos daržovės suminkštės.
  5. Įpilkite apie 100 ml grietinėlės ir dar keletą minučių pavirkite.
  6. Sriubą sutrinkite blenderiu.
  7. Pagardinkite tarkuotu sūriu ir svogūno laiškais.

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *