Klafutis – tradicinis Prancūzų virtuvės desertas. Pirmą kartą palepinusi juo savo šeimą, paklausiau, kaip jie galvoja, ką čia ką tik suvalgė, ir jų atsakymas nenustebino – jie manė, kad ragavo saldų omletą. Iš tiesų klafutis tikrai primena labai lengvą omleto-blynelio tekstūrą, o papildomo skonio priduoda naudojami vaisiai ir/ar uogos. Šį kartą gamindama aš norėjau panaudoti keletą dienų stovėjusias net kiek pernokusias slyvas – jos puikiai tiko!
Ko reikės:
– 4 v.š. rudojo cukraus;
– 4 v.š. miltų;
– 3 kiaušinių;
– 200 ml pieno;
– žiupsnelio druskos;
– vanilės ekstrakto;
– mėgstamų uogų ar vaisių;
– šiek tiek sviesto.
Kaip gaminti?
1. Iš kiaušinių, druskos, vanilės, cukraus, pieno ir miltų išplakite tešlą. Ji bus gana skysta, tokia ir turi būti.
2. Kepimo indą patepkite sviestu.
3. Aš naudojau slyvas – perpjoviau per pusę, išėmiau kauliukus ir išdėliojau jas kepimo skardoje.
4. Užpilkite uogas ar vaisius tešla.
5. Kepkite klafutį apie 180° karštumo orkaitėje bent 40, kol gražiai iškils ir paruduos.
6. Apibarstykite klafutį cukraus pudra. Ragaukite šiltą.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.
Patiko? Pasidalinki su draugėmis!