Nicos salotos – visiška prancūzų virtuvės klasika. Tai puikus patiekalas – lengvai pagaminamas, maistingas, o kur dar visa spalvų puokštė lėkštėje! Tikras pavasario receptas.
Pasidalinsiu savo Nicos salotų interpretacija. Tikros Nicos salotos turėtų būti gaminamos be bulvių, bet mes, lietuviai, mėgstame sočiau pavalgyti, o ir bulvės, mano manymu, šioms salotoms suteikia papildomo puikaus skonio.
Šioms Nicos salotoms reikės:
– šaldytų šparaginių pupelių;
– mėgstamų salotų lapų;
– svogūnų laiškų (ypač jų baltosios dalies);
– pomidorų;
– agurkų;
– paprikos;
– ridikėlių;
– alyvuogių;
– putpelės kiaušinių;
– konservuoto tuno savo sultyse;
– bulvių;
– tyro alyvuogių aliejaus;
– druskos, pipirų.
Tikslaus produktų kiekio čia nėra – priklausomai nuo asmenų, kuriems gaminate, skaičiaus, jis gali būti didesnis ar mažesnis. Svarbu, kad būtų išlaikyta visų ingredientų proporcija.
Kaip gaminti?
1. Pirmiausia paruoškite bulves. Jas reikėtų nuskusti ir supjaustyti kuo siauresnėmis riekelėmis. Apšlakstykite aliejumi, išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Tik iškepusias pagardinkite druska ar bulvių prieskoniais – skaniausia, kai pagardinama jau iškepusi traški jų plutelė.
2. Išvirkite šparagines pupeles. Pakanka virti 5-10 min., priklausomai nuo pupelių kiekio. Tuo pačiu metu išvirkite ir putpelių kiaušinius.
3. Supjaustykite visas daržoves: pomidorus, agurkus, papriką, ridikėlius, alyvuoges, salotas, svogūnų laiškus.
4. Į salotų dubenį sudėkite smulkintas daržoves, virtas šparagines pupeles ir putpelių kiaušinius. Sudėkite konservuotą tuną. Viską pagardinkite druska bei pipirais.
5. Patiekite su keptomis bulvėmis.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!