Pietūs

Makaronai su naminiu pesto padažu

Italijoje esu buvusi tris kartus, keliaučiau ten vėl ir vėl, o dar geriau – gyvenčiau nuola. Be nuostabaus grožio gamtos bei architektūros jie dar turi ir neįtikėtinai skanų maistą, o makaranai yra apskritai vienas mėgiamiausių mūsų patiekalų. Šiandien gaminame makaronus su naminiu pesto, kuris yra visiškai tradicinis italų virtuvės padažas, talpinantis savyje česnako, parmezano, kedrinių pinijų ir alyvuogių aliejaus harmoniją.

Gamybai reikės:
– mėgstamų makaronų;
– saujos šviežių špinatų;
– 50 – 100 g kedrinių pinijų;
– 2-3 česnako skiltelės;
– bent 50 g tarkuoto parmezano;
– tyro alyvuogių aliejaus;
– druskos.

Kaip gaminti?

  1. Įdėkite makaronus į puodą su verdančiu vandeniu ir, kol jie gražiai sau minkštėja, pasigaminkite naminį pesto padažą.
  2. Į indą sudėkite špinatus, kedrines pinijas, smulkintą česnaką bei tarkuotą parmezaną, įberkite šiek tiek druskos, įpilkite šiek tiek tyro alyvuogių aliejaus ir viską trinkite blenderiu. Pamažu vis įpilkite aliejaus, kol masė tamps glotni ir primins padažą. Viskas!
  3. Ant išvirtų makaronų dėkite padažą ir dar užtarkuokite parmezano sūrio.

Skanaus!

P.S. Vaikams iki 3 m. riešutų duoti nepatariama, taigi šis patiekalas „tėveliams“, o mažajai – makaronai su rikota vietoj pesto.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *