Artėjančios jums svarbios šventės proga būtinai pasilepinkite kuo nors gardžiu ir puošniu, o jei neturėsite daug laiko – šis torto receptas kaip tik jums!
Tortui paruošti reikės:
– 3 vištos kiaušinių;
– 150 g rudojo cukraus;
– 150 g grietinės;
– 100 g sviesto;
– 200 g miltų;
– 1/2 a.š. kepimo miltelių;
– 2 v.š. nesaldžios kakavos;
– žiupsnelis druskos.
Kaip gaminti?
- Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi, įberkite žiupsnelį druskos.
- Supilkite grietinę ir plakite toliau.
- Ištirpinkite sviestą, atvėsinkite. Tuomet supilkite į tešlą.
- Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
- Išmaišytą tešlą padalinkite į dvi dalis. Į vieną jų įdėkite dar šaukštą grietinės ir suberkite kakavą.
- Kepimo formą patepkite sviestu. Tuomet pakaitomis pilkite šviesią ir tamsią tešlą. Ją dar švelniai ratu sumaišykite bambukiniu pagaliuku, kad sluoksniai gražiai persimaišytų.
- Kepkite keksą 180° karštumo orkaitėje 45 min. – 1 val. Patikrinkite vidų mediniu pagaliuku, kad keksas nei perdegtų, bet ir būtų iškepęs.
- Atvėsusį keksą puoškite pasitelkdami fantaziją! Aš išlydžiau 100 g juodojo šokolado ir sumaišiau su 100 g maskarponės sūrio, o atvėsusia mase ištepiau kekso viršų. Papuošiau uogomis, riešutais bei šokolado drožlėmis.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!