Desertai

Marmurinio kekso tortas

Artėjančios jums svarbios šventės proga būtinai pasilepinkite kuo nors gardžiu ir puošniu, o jei neturėsite daug laiko – šis torto receptas kaip tik jums!

Tortui paruošti reikės:
– 3 vištos kiaušinių;
– 150 g rudojo cukraus;
– 150 g grietinės;
– 100 g sviesto;
– 200 g miltų;
– 1/2 a.š. kepimo miltelių;
– 2 v.š. nesaldžios kakavos;
– žiupsnelis druskos.

Kaip gaminti?

  1. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi, įberkite žiupsnelį druskos.
  2. Supilkite grietinę ir plakite toliau.
  3. Ištirpinkite sviestą, atvėsinkite. Tuomet supilkite į tešlą.
  4. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
  5. Išmaišytą tešlą padalinkite į dvi dalis. Į vieną jų įdėkite dar šaukštą grietinės ir suberkite kakavą.
  6. Kepimo formą patepkite sviestu. Tuomet pakaitomis pilkite šviesią ir tamsią tešlą. Ją dar švelniai ratu sumaišykite bambukiniu pagaliuku, kad sluoksniai gražiai persimaišytų.
  7. Kepkite keksą 180° karštumo orkaitėje 45 min. – 1 val. Patikrinkite vidų mediniu pagaliuku, kad keksas nei perdegtų, bet ir būtų iškepęs.
  8. Atvėsusį keksą puoškite pasitelkdami fantaziją! Aš išlydžiau 100 g juodojo šokolado ir sumaišiau su 100 g maskarponės sūrio, o atvėsusia mase ištepiau kekso viršų. Papuošiau uogomis, riešutais bei šokolado drožlėmis.

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *