Receptas pasiskolintas iš R. Repšienės knygos „Vieno stalo istorija“ bei pritaikytas šeimos poreikiams. Maniau, kad mano mažylė nevalgys tokio grynai vegetariško patiekalo, bet iš tiesų jai net labai patiko.
Patiekalui reikės:
– 3 didesnių bulvių;
– 1 saliero šaknies;
– 2 morkų;
– 1 poro;
– 1 didelio svogūno;
– tyro alyvuogių aliejaus;
– maždaug 3 v. š. medaus;
– druskos, pipirų ir džiovintų rozmarinų;
– 2 v. š. džiuvėsėlių.
Kaip gaminti?
- Įkaitintame aliejuje apkepkite smulkiai spjaustytą svogūną ir porą, pagardinkite druska, pipirais bei džiovintais rozmarinais.
- Bulves, saliero šaknį bei morkas nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite ant dugno apkeptus svogūnus su porais, o ant viršaus stačiai šonu sluoksniuokite visas daržoves.
- Apšlakstykite viską aliejumi, aptepkite medumi, apibarstykite druska, pipirais ir rozmarinais. Aš dar papildomai užbėriau tarkuoto sūrio.
- Viską kepkite 180° orkaitėje pusvalandį – valandą (priklausomai nuo orkaitės tipo), kol daržovės suminkštės.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.