Užkandžiai

Minkščiausi pasaulyje varškėčiai su rikota

Jeigu man reiktų rinkti valgymo metą, kuriam sudėtingiausia sugalvoti įdomų patiekalą, tai neabejotinai būtų pavakariai. Juk tai nei pusryčiai, nei vakarienė, o ir pageidautina, kad būtų saldu… Tai štai koks galvos skausmas, su kuriuo, manau, susiduria ne viena mama, ir tokiais atvejais aš semiuosi įkvėpimo iš šalies.

Anądien beklaidžiodama interneto maisto tinklaraščių platybėse, pamačiau varškėčių receptą pas @marijazili, ir supratau, kad negaliu neišmėginti jų pagaminti pati. Šiek tiek pakoregavusi ingredientus, iškepiau minkščiausius bei švelniausius varškėčius, kokius tik esu ragavusi! Kviečiu būtinai išbandyti šį receptą – tikiu, jog jis tikrai taps jūsų vienu mėgstamiausių, ypač jei turite vaikų.

Ko reikės:
– 350 g varškės (geriau ne birios);
– indelio (250 g) rikotos sūrio;
– 100 g cukraus pudros;
– 100 g miltų;
– 3 kiaušinio trynių.

Kaip gaminti:
1. Sumaišykite varškę, rikotos sūrį, cukraus pudrą ir miltus. Gerai ištrinkite šakute ar blenderiu.
2. Rankomis suformuokite apvalius varškėtukus ir išdėliokite juos ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi.
3. Išplakite kiaušinio trynius ir virtuviniu teptuku aptepkite kiekvieną varškėtį iš visų pusių (turi gerai pasidengti tryniu).
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200° ir kepkite varškėčius apie 20 min. arba kol gražiai apskrus.
5. Patiekite su jogurtu ir mėgstamomis uogomis.

Skanaus!

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!
***

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *