Desertai

Naminiai prancūziški sausainiai

Labai lengvai pagaminami ir nuostabaus skonio (pavojinga laikyti prieš akis, nes paragavus sunku sustoti juos valgyti) prancūziški sausainiai!

Ko reikalauja sausainiai?
– 150 g šalto sviesto;
– 150 g rudojo cukraus;
– 3 vištos kiaušinių trynių;
– 200 g miltų (aš naudojau speltos);
– 0,5 a.š. kepimo miltelių;
– žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti?

  1. Sumaišykite miltus su cukrumi, kepimo milteliais ir druska, o tada sutrinkite su sviestu, kol gausis drėgni trupiniai.
  2. Dėkite po vieną trynį ir minkykite tešlą.
  3. Iš tešlos suformuokite pailgą ritinį, susukite jį į kepimo popierių ir bent valandą palaikykite šaldytuve.
  4. Tešlą supjaustykite pie 0,5 cm storio griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi ir kepkite 180-200° karštumo orkaitėje, kol gražiai apskrus (man kepė apie 25 min.).

Skanaus!

P.S. Man iš tešlos išėjo 35 sausainiai ir per skubėjimą visus sutalpinau kepimo skardoje. Kepdami jie išsiplėtė ir susijungė su kitais sausainiais. Taigi jei norite gražių apvalių sausainių, palikite jiems vietos skardoje.

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *