Kaip ir žadėjau, atėjus vasarai, dalinsiuosi su Jumis lengvai pagaminamais, puikiais vasaros šventėms, iškyloms ar užkandžiams terasoje tinkančiais patiekalais. Vienas tokių – itin gardus, saldžiai sūraus pagrindo, lengvo kremo ir gaivių uogų kupinas tortas, kurį šįkart su dukryte gaminome Tėčio dienos proga.
I. PAGRINDUI reikės:
– 100 g sūdytų žemės riešutų;
– 150 g sūrių krekerių;
– 250 g pilno grūdo sausainių;
– 100 g sezamo sėklų;
– 200 g sviesto;
– indelio kondensuoto pieno;
– 50 g kakavos;
– žiupsnelio druskos.
II. KREMUI reikės:
– 400 ml graikiško jogurto;
– 250 ml maskarponės sūrio.
III. PAPUOŠIMUI reikės:
– bet kokių šviežių uogų ar vaisių, mėtos lapelių, kt. Šiuo metų laiku daržoves, vaisius bei uogas visuomet užsisakau iš “400 g” parduotuvės – produktų kokybė ir skonis puikus.
Kaip gaminti?
1. Dideliame inde susmulkinkite sūdytus žemės riešutus, krekerius ir sausainius. Suberkite keptuvėje pakepintas sezamo sėklas.
2. Puodelyje išlydykite sviestą. Sumaišykite jį su kondensuotu pienu. Suberkite kakavą ir dar kartą viską gerai išmaišykite, kol gausis šokoladinė masė.
3. Sumaišykite trupinius su šokoladine mase.
4. Torto formą išklokite maistine plėvele. Iš trupinių masės šaukštu ar pirštais suformuokite torto pagrindą ir šonus. Palaikykite formą šaldiklyje bent pusvalandį, kad sutvirtėtų.
5. Tuo metu sumaišykite graikišką jogurtą su maskarponės kremu. Pasiruoškite vaisius ir/ar uogas.
6. Išėmę sušalusią torto formą, sudėkite į ją kremą. Papuoškite tortą vaisiais ir/ar uogomis, mėtų lapeliais ar kt.
Tortą laikykite šaldytuve, jei nesuvalgysite jo iš karto.
Skanaus!
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!
***
Patiko? Pasidalinki su draugėmis!