Desertai

Nuostabūs maskarponės keksiukai su kriaušėmis

Tai nuostabiai minkšti ir kvapnūs keksiukai! Aš keksiukus dažnai kepu savo dukrytei pavakariams, nes tai greitas, lengvas, saldus bei šiltas patiekalas, puikiai tinkantis vaikams po pietų miegelio užkąsti.

Ko trokšta keksiukai:
– 3-4 saldžių kriaušių (visada perku turguje);
– 250 g maskarponės sūrio;
– 150 ml pieno;
– 200 g miltų (naudojau ryžių miltus);
– 100 g rudojo cukraus;
– 3 kiaušinių (naudojau 4 trynius);
– 50 g sviesto;
– 1 a.š. kepimo miltelių;
– žiupsnelis druskos.

Kaip gaminti:

  1. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite.
  2. Atskirai sumaišykite maskarponės sūrį su pienu, plaktais kiaušiniais (ar tryniais), sviestu.
  3. Sumaišykite miltus su cukrumi, kepimo milteliais ir druska. Sumaišykite viską su pirmąja mase.
  4. Kubeliais supjaustykite kriaušes ir sudėkite į tešlą.
  5. Kepkite keksiukus 180-200° laipsnių karštumo orkaitėje 20-30 min., kol pakils ir gražiai apskrus.

Skanių keksiukų!

Įdomu – galimybė dar labiau įtraukti vaikus: jeigu nuspręsite, kad trūksta saldumo ir dėl to pageidausite uždėti glajaus ant keksiukų viršaus, kartu su vaikais išsirinkite kuo smagesnę spalvą – elektrinę, burgundišką, o gal zefyrinę rožinę?

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *