Vakarienė

Paprastas, bet ne prastas kuskusas su daržovėmis

Kuskusas gaminamas iš kietųjų kviečių manų kruopų – tai puikus angliavandenių šaltinis. Jis naudojamas tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip garnyras. Šiandien jį iš bandysime kaip lengvą pagrindinį patiekalą.

Kuskusas atsidur lėkštėje su šių ingredientų pagalba:
– 200 g kuskuso;
– 50 g sviesto;
– 2 avokadų;
– 3 nedidelių pomidorų;
– 0,5 indelio juodų alyvuogių be kauliukų;
– indelio šviežių kalendrų;
– druskos.

Kaip gaminti?

1. Į užvirusį vandenį (jo turi būti antra tiek, kiek kuskuso) dedu kuskusą, kelias minutes verdu ir maišau, kad nesuliptų.
2. Po to dedu sviestą bei vėl viską gerai viską išmaišau.
3. Nukeliu nuo viryklės ir palieku uždengtą puodą dar kelioms minutėms.
4. Visas daržoves ir kalendras smulkiai supjaustau, pagardinu druska ir sumaišau su kuskusu.

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *