Desertai

Pavakarių avokadų-bananų pyragas

Jei norite pasigaminti ką nors saldaus, bet tuo pačiu ir sveiko, t.y. tokio sveiko, kad galėtumėte pyragą patys valgyti bei duoti vaikams pavakariams – šis mano originalus receptas išpildys jūsų norus.

REIKĖS:
– pakelio becukrių sausainių “Gullon”;
– 50 g sviesto arba kokosų aliejaus;
– pakelis šaldytų avokadų arba 2-3 dideli sunokę avokadai;
– 1-2 bananai (pagal skonį – aš dėjau 2, bet kitą kartą dėsiu 1, nes tiesiog man bananas jautėsi per stipriai);
– pakelis želatinos;
– 2 v. š. medaus;
– 2 v. š. ekologiškos kakavos;
– šaldytų arba šviežių aviečių.

Kaip gaminti?

  1. Kaip visada – sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su lydytu sviestu arba tirpintu kokosų aliejumi. Jei naudosite sviestą, pakepkite torto pagrindą 180° karštumo orkaitėje apie 10 min.
  2. Avokadus ir bananus sutrinkite su medumi.
  3. Želatiną ištirpinkite puodelyje karšto vandens, atvėsinkite ir sumaišykite su avokadų – bananų mase.
  4. Pusę arba trečdalį šios masės sumaišykite su kakava – gausis rudasis sluoksnis.
  5. Dabar žaliąjį sluoksnį pilkite ant torto pagrindo, ant viršaus pilkite rudąjį sluoksnį. Jei norite, visą masę galite daryti “kakavinę”, tada tiesiog įdėkite šaukštu daugiau kakavos.
  6. Viršų papuoškite avietėmis ir bent porą valandų palaikykite pyragą vėsiai.

Patarimas: jeigu norite tokį pyragą pasigaminti kokiai ypatingai progai, siūlau visų produktų naudoti dvigubai daugiau – sluoksniai bus labiau matomi ir jaučiami.

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *