Jei norite pasigaminti ką nors saldaus, bet tuo pačiu ir sveiko, t.y. tokio sveiko, kad galėtumėte pyragą patys valgyti bei duoti vaikams pavakariams – šis mano originalus receptas išpildys jūsų norus.
REIKĖS:
– pakelio becukrių sausainių “Gullon”;
– 50 g sviesto arba kokosų aliejaus;
– pakelis šaldytų avokadų arba 2-3 dideli sunokę avokadai;
– 1-2 bananai (pagal skonį – aš dėjau 2, bet kitą kartą dėsiu 1, nes tiesiog man bananas jautėsi per stipriai);
– pakelis želatinos;
– 2 v. š. medaus;
– 2 v. š. ekologiškos kakavos;
– šaldytų arba šviežių aviečių.
Kaip gaminti?
- Kaip visada – sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su lydytu sviestu arba tirpintu kokosų aliejumi. Jei naudosite sviestą, pakepkite torto pagrindą 180° karštumo orkaitėje apie 10 min.
- Avokadus ir bananus sutrinkite su medumi.
- Želatiną ištirpinkite puodelyje karšto vandens, atvėsinkite ir sumaišykite su avokadų – bananų mase.
- Pusę arba trečdalį šios masės sumaišykite su kakava – gausis rudasis sluoksnis.
- Dabar žaliąjį sluoksnį pilkite ant torto pagrindo, ant viršaus pilkite rudąjį sluoksnį. Jei norite, visą masę galite daryti “kakavinę”, tada tiesiog įdėkite šaukštu daugiau kakavos.
- Viršų papuoškite avietėmis ir bent porą valandų palaikykite pyragą vėsiai.
Patarimas: jeigu norite tokį pyragą pasigaminti kokiai ypatingai progai, siūlau visų produktų naudoti dvigubai daugiau – sluoksniai bus labiau matomi ir jaučiami.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!