Kai ieškojau idėjos savo gimimo dienos pietums, žinojau, kad tai turi būti ypatingas patiekalas. O kas gali būti ypatingiau už keptą aštuonkojį?
Patiekalui reikės:
– kelių virtų šaldytų aštuonkojo kojų (galite aštuonkojį virti ir patys, bet tam reikės laiko ir sugebėjimų :));
– kelių su lupenomis virtų bulvių;
– 1 svogūno;
– kelių skiltelių česnako;
– marinuotų alyvuogių;
– šviežių petražolių;
– tyro alyvuogių aliejaus;
– druskos, pipirų.
Kaip gaminti?
1. Kepimo skardą pašlakstykite aliejumi.
2. Sudėkite į kepimo skardą sutraiškytas bulves, smulkintus svogūnus ir česnakus, aštuonkojo kojas. Viską dar kartą gerau apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais.
3. Kepimo skardą dėkite į iki 200° įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min.
4. Ištraukus kepimo skardą, prie kitų ingredientų sudėkite alyvuoges bei smulkintas petražolių šakeles.
Skanaus!
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.
Patiko? Pasidalinki su draugėmis!
[…] pačios mėgstamiausias išbandytas receptas – portugališkas aštuonkojis. Gamindama jį (ir, be abejo, valgydama) puikiai praleidau laiką, kadangi esu didelė jūros […]