Kai savo balkone – „kiemelyje“ užsiaugini daug šviežio baziliko, vakarienei galima pasigaminti makaronų su puikiu naminiu pesto padažu! Skonis nepakartojamas, absoliučiai geresnis nei pirktinio padažo – kviečiu išbandyti.
Pesto pagaminti reikės:
– saujos šviežių baziliko lapelių;
– 2 skiltelių česnako;
– 50 g kedrinių pinijų;
– 50 g parmezano sūrio;
– 100 ml tyro alyvuogių aliejaus (bet jo galima naudoti ir daugiau, nes pesto padažas neturi būti tirštas);
– druskos ir pipirų pagal skonį.
Kaip paruošti:
1. Prieskonių trintuvėje sutrinkite baziliko lapelius, česnako skilteles ir riešutus, užpiltus alyvuogių aliejumi. Jei neturite specialios trintuvės, galima naudoti ir kitokį virtuvinį trintuvą.
2. Suberkite tarkuotą parmezano sūrį, prieskonius ir dar kartą viską gerai sutrinkite. Jei padažas per tirštas – įpilkite dar aliejaus. Kaip ką tik skaičiau puikiame N. Pellegrino romane „Į Italiją su meile“ – jei manai, kad aliejaus pakankamai, įpilk dar šiek tiek.
3. Išvirtus makaronus sumaišykite su pesto padažu. Papuoškite patiekalą šviežiais baziliko lapeliais ir šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio.
Skanaus!
***