Mano nuomone, kiekvienam žmogui būtina turėti hobį. Veiklą, kuri leistų atsipalaiduoti, nukreipti mintis nuo kasdienės rutinos ir darbų, sritį, kurioje būtų įdomu tobulėti ir apie kurią būtų galima be pertraukos pasakoti kitiems. Man tokia veikla yra valgio gaminimas.
Kas vakarą, baigusi savo pagrindinį darbą, skubu ne tik pažaisti su dukryte, bet ir paruošti šeimai vakarienę. Ir kuo sunkesnė būna diena, tuo didesnį įkvėpimą virtuvėje jaučiu – tuomet dažniausiai dar ir kepu pyragą, nes nėra nieko geriau, nei minkyti rankomis tešlą ir galvoti tik apie tai, kad miltų, sviesto bei kitų ingredientų proporcija būtų teisinga ir virtuvė pakviptų gardžiais kepinių kvapais.
Šį kartą pasidalinsiu lengvai pagaminamo šokoladinės rikotos pyrago receptu. Patikėkite, šio pyrago gabalėlis su karšta arbata bet kurį vakarą pavers ypatingu.
Ko reikės:
– indelio 13% rikotos sūrio;
– plytelės juodojo (jei norite sodresnio, mažiau saldaus skonio) arba pieninio šokolado;
– 2 kiaušinio trynių ir 1 kiaušinio;
– 100 g sviesto;
– 100 g rudojo cukraus;
– 50 g cukraus pudros;
– 1 citrinos tarkuotos žievelės;
– 200 g miltų.
Kaip gaminti?
1. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su 2 kiaušinių tryniais ir cukrumi. Įmaišykite tarkuotą citrinos žievelę, įsijokite ir įmaišykite miltus.
2. Minkykite mase, kol gausis vienalytė tešla. Apvyniokite ją maistine plėvele ir palaikykite kambario temperatūroje apie 10 min.
3. Dubenėlyje, įstatytame į puodą su verdančiu vandeniu, ištirpinkite šokaladą. Įmaišykite cukraus pudrą.
4. Kiek pravėsusį šokoladą išmaišykite su rikotos sūriu ir 1 kiaušiniu.
5. Išklokite nedidelę kepimo formą tešla, tarsi gamintumėte tartaletę.
6. Ant tešlos supilkite šokoladinę masę.
7. Kepkite pyragą 180° karštumo orkaitėje, kol pyrago pagrindas gražiai apskrus, o šokoladinis pagrindas sutvirtės ir kiek pakils (aš kepiau apie 30-40 min.).
8. Patiekite su braškėmis.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.