Tai puikus, lengvas ir pakankamai sveikas sūrio pyragas, kuris turi magišką savybę praskaidrinti nuotaiką.
Sūrio pyrago materializacija įvyks, jeigu turėsite šiuos ingredientus:
– 2 pakelių becukrių sausainių “Gullon” arba pvz. šokoladinių “Selgos” sausainių;
– 100 g sviesto arba pvz. kokosų aliejaus;
– apie 600 g sūrio “Philadelphia Light” sūrio;
– 200 ml 30% grietinėlės;
– 3 kiaušinių;
– 100 g rudojo cukraus arba pvz. 50 ml klevų sirupo;
– šviežių arba šaldytų aviečių.
Kaip gaminti?
- Susmulkinkite sausainius, užpilkite juos tirpintu sviestu arba kokosų aliejumi.
- Iš gautos masės suformuokite pagrindą pyrago kepimo formoje ir apie 10 min. kepkite iki 180° įkaitintoje orkaitėje.
- Tuo metu sumaišykite sūrį, grietinėlę, kiaušinius, cukrų arba klevų sirupą ir uogas.
- Užpilkite šią masę ant pyrago pagrindo ir kepkite orkaitėje, kol pyragas ir jo viršus sutvirtės, bet pajudinus dar šiek tiek „judės“.
- Atvėsinkite ir valgykite iš karto arba palikite sūrio pyragą per naktį šaldytuve, kad sustingtų, ir mėgaukitės juo kitą dieną.
Skanaus!
***
Išbandėte ar parobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.