Desertai

Šiek tiek rožinis sūrio pyragas su avietėmis

Tai puikus, lengvas ir pakankamai sveikas sūrio pyragas, kuris turi magišką savybę praskaidrinti nuotaiką.

Sūrio pyrago materializacija įvyks, jeigu turėsite šiuos ingredientus:
– 2 pakelių becukrių sausainių “Gullon” arba pvz. šokoladinių “Selgos” sausainių;
– 100 g sviesto arba pvz. kokosų aliejaus;
– apie 600 g sūrio “Philadelphia Light” sūrio;
– 200 ml 30% grietinėlės;
– 3 kiaušinių;
– 100 g rudojo cukraus arba pvz. 50 ml klevų sirupo;
– šviežių arba šaldytų aviečių.

Kaip gaminti?

  1. Susmulkinkite sausainius, užpilkite juos tirpintu sviestu arba kokosų aliejumi.
  2. Iš gautos masės suformuokite pagrindą pyrago kepimo formoje ir apie 10 min. kepkite iki 180° įkaitintoje orkaitėje.
  3. Tuo metu sumaišykite sūrį, grietinėlę, kiaušinius, cukrų arba klevų sirupą ir uogas.
  4. Užpilkite šią masę ant pyrago pagrindo ir kepkite orkaitėje, kol pyragas ir jo viršus sutvirtės, bet pajudinus dar šiek tiek „judės“.
  5. Atvėsinkite ir valgykite iš karto arba palikite sūrio pyragą per naktį šaldytuve, kad sustingtų, ir mėgaukitės juo kitą dieną.

Skanaus!

***

Išbandėte ar parobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *