Vakarienė

Šildanti žiedinių kopustų sriuba

Kaip ir sako pavadinimas, ši sriuba jus maloniai sušildys bet kurį darganą vakarą.

Šiam žiupsneliui laimės pagaminti reikės:
– šviežių arba šaldytų žiedinių kopūstų (aš naudojau pakelį šaldytų);
– 1 svogūno;
– kelių skiltelių česnako;
– 1 BIO sultinio kubelio;
– 150 ml 10 % grietinėlės;
– parmezano sūrio;
– šviesios duonos su grūdais;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti?

  1. Įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną bei česnako skilteles.
  2. Į verdantį vandenį sudėkite visas daržoves, įmeskite sultinio kubelį. Kai daržovės išvirs, įpilkite grietinėlę, pavirkite dar porą minučių, po to nukelkite puodą šiek tiek atvėsti.
  3. Kiek atvėsusią sriubą sutrinkite blenderiu.
  4. Patiekite su duonos kubeliais ir tarkuotu parmezano sūriu.

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *