Kaip ir sako pavadinimas, ši sriuba jus maloniai sušildys bet kurį darganą vakarą.
Šiam žiupsneliui laimės pagaminti reikės:
– šviežių arba šaldytų žiedinių kopūstų (aš naudojau pakelį šaldytų);
– 1 svogūno;
– kelių skiltelių česnako;
– 1 BIO sultinio kubelio;
– 150 ml 10 % grietinėlės;
– parmezano sūrio;
– šviesios duonos su grūdais;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti?
- Įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną bei česnako skilteles.
- Į verdantį vandenį sudėkite visas daržoves, įmeskite sultinio kubelį. Kai daržovės išvirs, įpilkite grietinėlę, pavirkite dar porą minučių, po to nukelkite puodą šiek tiek atvėsti.
- Kiek atvėsusią sriubą sutrinkite blenderiu.
- Patiekite su duonos kubeliais ir tarkuotu parmezano sūriu.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!