Desertai

Šildantis šilauogių pyragas jaukiam vakarui

Na štai, ruduo įsibėgėja. Kokie jausmai apima? Liūdna? O galbūt priešingai – mėgaujatės šiuo metu laiku?

Mano atveju ruduo atneša vis daugiau minčių apie darbus, planus bei norą grįžti prie mėgstamų hobių. O juk pagrindinis iš jų – valgio gaminimas! Ta proga su dukryte iškepėme puikų šilauogių pyragą, kurio receptą radome jos labai mėgstamos dėdulės Petsono ir jo katino Finduso nuotykių knygelių serijos dalyje „Petsono ir Finduso receptų knyga”. Tiesa, originaliame recepte naudojamos mėlynės, tačiau ir su šilauogėmis skonis puikus! Taigi jūsų dėmesiui – skanutėlis šilauogių pyragas.

Jums reikės:
– 2 kiaušinių;
– 300-350 g cukraus (aš naudojau 250 g stevijos);
– 75 g lydyto sviesto;
– 250 g miltų;
– 1 a.š. kepimo miltelių;
– 1 a.š. vanilinio cukraus;
– 300-400 g mėlynių (aš naudojau šilauoges);
– maltų džiuvėsėlių.


Kaip gaminti:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°.
2. Suplakite kiaušinius su 250 g cukraus, kad išeitų puri masė. Įmaišykite likusius ingredientus.
3. Ištepkite pyrago formą sviestu ir apibarstykite maltais džiūvėsėliais. Supilkite tešlą.
4. Sumaišykite uogas su likusiu cukrumi. Apibarstykite jomis pyragą.
5. Kepkite pyragą apie 30 min.
6. Patiekite pyragą su ledais ar plakta grietinėle. Mes ragavome su graikišku jogurtu ir vis tiek buvo labai gardu.

Skanaus!
O jei išbandėte ar patobulinote receptą, pasidalinkite komentaruose.

Beje, jeigu ieškote šiek tiek „šlapesnio“ nei šis šilauogių pyragas, kviečiu išbandyti mano anksčiau gamintą jogurtinį skanumėlį.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *