Kai už lango nesiliauja siautėti atšiaurūs žiemos vėjai, pietums norisi suvalgyti, kaip mėgsta sakyti per kulinarijos laidas, „guodžiančio“ maisto. Toks ir yra šis švelnus triušienos troškinys.
Ko reikės troškiniui?
– triušienos filė;
– bulvių;
– burokėlių (rekomenduoju rinktis šviežius, o ne virtus maišeliuose);
– obuolių;
– druskos ir mėgstamų prieskonių (taip pat renkuosi ekologiškus be nereikalingų priemaišų, puikių prieskonių mišinių galima rasti ir mano pamėgtame Ekomarket).
Kaip gaminti?
- Užvirintame vandenyje apvirkite triušieną, tuomet vandenį pakeiskite.
- Į verdantį vandenį su mėsa sudėkite pjaustytas bulves, burokėlius ir obuolius. Mėsos ir daržovių proporcijos turi būti panašios. Vandens puode turi būti tiek, kad apsemtų verdančius produktus.
- Pagardinkite viską druską bei prieskoniais.
- Virkite tol, kol daržovės suminkštės. Tinkamai išvirta triušiena turi būti minkšta, “byranti”. Beje, triušieną labai sveika valgyti vaikams
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.