Pietūs

Šildantis triušienos troškinys

Kai už lango nesiliauja siautėti atšiaurūs žiemos vėjai, pietums norisi suvalgyti, kaip mėgsta sakyti per kulinarijos laidas, „guodžiančio“ maisto. Toks ir yra šis švelnus triušienos troškinys.

Ko reikės troškiniui?

– triušienos filė;
– bulvių;
– burokėlių (rekomenduoju rinktis šviežius, o ne virtus maišeliuose);
– obuolių;
– druskos ir mėgstamų prieskonių (taip pat renkuosi ekologiškus be nereikalingų priemaišų, puikių prieskonių mišinių galima rasti ir mano pamėgtame Ekomarket).

Kaip gaminti?

  1. Užvirintame vandenyje apvirkite triušieną, tuomet vandenį pakeiskite.
  2. Į verdantį vandenį su mėsa sudėkite pjaustytas bulves, burokėlius ir obuolius. Mėsos ir daržovių proporcijos turi būti panašios. Vandens puode turi būti tiek, kad apsemtų verdančius produktus.
  3. Pagardinkite viską druską bei prieskoniais.
  4. Virkite tol, kol daržovės suminkštės. Tinkamai išvirta triušiena turi būti minkšta, “byranti”. Beje, triušieną labai sveika valgyti vaikams

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *