Visi žinome, kad minestronė – tradicinė itališka daržovių sriuba. Ilgai atidėliojusi, nutariau pagaliau jos išsivirti… ir gailiuosi, kad nepadariau to anksčiau! Ši sriuba tokia gardi, tokia šildanti, tokia nostalgiška, kad ją valgant širdis apsąla daug labiau nei nuo saldžiausių desertų. Kviečiu kartu su manimi leistis į smagią itališką kelionę, atrandant minestronės gardumą.
Minestronė pageidauja:
– 2 saliero stiebų;
– 1 svogūno;
– 1 morkos;
– 2 skiltelių česnako;
– 2 bulvių;
– 1 cukinijos;
– 1 raudonosios paprikos;
– 1/4 gūžinio kopūsto;
– skardinės konservuotų baltųjų pupelių pomidorų padaže;
– skardinės konservuotų nesmulkintų pomidorų;
– druskos ir pipirų (pagal skonį);
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus;
– tarkuoto parmezano ar “Džiugo” sūrio;
– šviežių baziliko lapelių.
Kaip gaminti?
1. Iš pradžių smulkiai supjaustykite saliero stiebus, svogūną ir morką. Susmulkinkite česnako skilteles. Viską apkepkite įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol svogūnai suminkštės.
2. Apkeptas daržoves sudėkite į puodą su maždaug 2 l vandens.
3. Supjaustykite bulves, cukiniją, kopūstą. Viską taip pat sudėkite į puodą. Sudėkite ir konservuotas pupeles bei pomidorus (juos šiek tiek pasmulkinkite).
4. Viską pagardinkite druska ir pipirais.
5. Virkite sriubą lėtai, ant vidutinio karštumo viryklės, kad visos daržovės pamažu išvirtų ir jų skoniai susimaišytų (aš viriau apie 40 min.).
6. Išvirtą sriubą pagardinkite baziliko lapeliais ir tarkuotu sūriu.
Skanaus!
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!
***