Bulvinukai – puikus sprendimas greitiems pietums, tikra klasika, nepaliekanti abejingų.
Bulvinukams atsirasti padės:
– kelių didelių bulvių (3 asmenų šeimai naudojau apie 0,5 kg bulvių);
– 2 vištos kiaušinių (naudojau 2 trynius);
– miltų (kaip visada, naudojau ryžių miltus, apie 100 g);
– grietinės;
– druskos;
– šviežių žalumynų.
Kaip gaminti?
- Bulves išvirkite ir atvėsinkite. Tada sutrinkite į košę. Būtinai pasūdykite!
- Į bulvių košę įdėkite kiaušinius, suberkite miltus. Masė turi beveik nelipti prie rankų.
- Rankomis formuokite „bulvinukus“, sudėkite juos į kepimo skardą ir apkepkite, kol gražiai apskrus.
- Patiekite su grietine, pagardinta druska ir mėgstamais žalumynais. Aš naudojau svogūnų laiškus, bet labai tiktų ir krapai, petražolės, mėta, kelendra.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!