Užkandžiai

Šokoladinis rikotos blynas, nepaliksiantis abejingų

Aš labai mėgstu ne tik kulinarines knygas, bet ir kulinarines laidas. Kai kuriose laidose žaidimo dalyviai turi per ribotą laiką iš duotų produktų sukurti gardų valgį. Būdama mama, kai reikia greitai iš to, kas yra šaldytuve, pagaminti vaikui tinkamą užkandį, neretai jaučiuosi kaip tokio žaidimo dalyvė. Vienu tokių receptų – šokoladiniu rikotos blynu, kuris gimė man šį savaitgalį – ir pasidalinsiu. Patiko ir vaikui, ir vyrui!

Ko reikės:
– 1 indelio 13% rikotos sūrio;
– 1 vištos kiaušinio;
– 100 ml šalto vandens;
– 100 g miltų;
– 1-2 v.š. kakavos (pagal skonį);
– 1 v.š. rudojo cukraus (galima ir daugiau arba visai nedėti, ar pakeisti pvz. klevų sirupu, medumi);
– 1 v.š. tyro alyvuogių aliejaus;
– 1/2 a.š. kepimo miltelių;
– šaldytų ar šviežių aviečių;
– migdolų riekelių.

Kaip gaminti:
1. Sumaišykite rikotos sūrį su kiaušiniu, vandeniu, aliejumi.
2. Kitame inde išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Įsijokite juos į tešlą. Įmaišykite cukrų ar kitą saldiklį.
3. Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Apibarstykite blyną šaldytomis ar šviežiomis avietėmis, migdolų riekelėmis. Tinka ir kitokie mėgstami pagardai: uogos, riešutai, kokosų drožlės, tarkuotas šokoladas, kt.
4. Kepkite blyną 180° karštumo orkaitėje apie 20 min., kol pakils ir sutvirtės.

Skanaus! O jei išbandėte ar patobulinote receptą, pasidalinkite komentaruose.

***

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *