Pietūs

Traški vištiena panko džiūvėsėliuose

Svajojate sekmadienį kur nors gardžiai papietauti, bet lauke lyja? Ne bėda – šiek tiek pastangų ir restorano lygio patiekalą pasigaminsite namuose.

Vištiena gaminasi su:
– 500 g vištienos filė;
– 250 ml kefyro;
– 2 kiaušinių;
– 50 g panko džiūvėsėlių (juos perku iš Assorti);
– 50 g tarkuoto “Džiugo” sūrio;
– 2 a.š. maltos rūkytos paprikos;
– 2 a.š. česnako miltelių;
– 2 a.š. druskos;
– 1 a.š. raudonėlio;
– 1 a.š. džiovinto čiobrelio;
– druskos;
– kelių šakelių šviežio čiobrelio ir rozmarino.

Kaip gaminti:
1. Išplakite kiaušinius su kefyru, 1 a.š. maltos rūkytos paprikos, 1 a.š. česnako miltelių ir 1 a.š. druskos.
2. Supjaustykite vištienos filė norimo dydžio gabalėliais. Sudėkite juos į marinatą ir palaikykite 1-2 val.


3. Sumaišykite panko džiuvėsėlius su tarkuotu sūriu ir likusiais prieskoniais. Gerai apvoliokite šiame mišinyje kiekvieną vištienos gabalėlį ir sudėkite vištieną į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus uždėkite čiobrelio ir rozmarino šakelių.
4. Kepkite vištieną iki 200° įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Vištieną aš patiekiau su bulvių koše ir česnakinėmis morkų salotomis.

Skanaus!

***

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *